Öğrenci Taşımacılığında Rehberin Önemi

Öğrenci taşımacılığında rehberin önemi her geçen gün değer seviyesini artırmaktadır. Her öğrenci taşımacılığı gerçekleştiren firma alanında uzman, öğrencilerle en iyi şekilde ilgilenecek rehberleri bünyesinde barındırmak istemektedir. Servis rehberi okula giden öğrencilerin araç içerisindeki konforundan, iniş ve biniş güvenliğinden en fazla sorumlu olan kişidir. Bu sebeple çocuğunu araç kiralama firmaları aracılığıyla okul servisine vererek okula ulaşmasını sağlayan veliler için okul taşıtındaki rehberin önemi oldukça büyüktür. Bu kişi araç içerisinden araç dışına kadar geçen süreçte çocuklarla ilgileneceği için veliler bu kişinin üst seviyede güvenilir ve profesyonel kişiler olmasını beklemektedir. Araç içerisinde bir şeyler taşımak bugün oldukça sorumluluk gerektiren işlerden biridir. Bu sebeple araç kiralama işlemi ile taşımacılık gerçekleştiren şirketler gerek şoförlerde gerekse rehberlerde özverili bir tutum beklemektedir. Özellikle içerisinde çocuk taşıyan araçlar diğer taşımacılık faaliyetlerine göre çok daha sorumlu ve ilgili olmak zorundadır.

Rehberlerin Sorumluluk ve Görevleri

Öğrencilerin can sağlığı ve konforun sağlanması için araç içinde rehber öğretmenler bulundurulmaktadır. Bu kişi genellikle çocukların güvenli ve rahat herhangi bir baskıya, zarara ve yaralanmaya sebep verilmeyecek şekilde taşınmasından sorumludur. Bu sebeple kanun çerçevesinde bulundurulması zorunlu hale gelen araç rehberleri taşıma gerçekleştirecek firmada öğrencilerin can sağlığı ve güvenliği güvenliklerini yerine getirilmesi için çeşitli önlemler almak zorundadır. Ayrıca çocukların araç içerisindeki davranışları da bu kişilerin sorumluluğu arasında yer almaktadır. Rehberler öğrencileri okula ders saati başlamadan 15 dakika önce bırakmak ve ders bittikten 15 dakika sonra okuldan almakla yükümlü kişilerdir. Rehberlerin çalıştığı araç kiralama şirketinin belediye bünyesinde yer alması bu işletmelerin çocukları okula ulaştırmak için kullanacağı güzergâh için belirli bir özel izin alınması zorunlu olmaktadır.

Okul taşıtı içerisinde görev alan rehberlerin okul ve veliler arasında bir köprü vazifesi görmesi gerekmektedir. Bu bağlamda meydana gelen değişiklikler; güzergâh, araç, plaka, şoför gibi farklılıklar hem eğitim kurumlarına hem de çocukların velilerine bildirilmelidir. Ayrıca çocukların araç içerisinde gerçekleştirdikleri davranışlardan ailelere bilgi verilmesi işleminden, öğrencilerin taşınacağı servis için fiyat tarifesini uygulanmasından, öğrenciler için değişen ikamet bilgilerine göre gerekli değişikliklerin gerçekleştirilmesinden sorumludur.  Rehberler araç içerisinde çocukların oturarak seyahat ettiğinden emin olmak, öğrencinin sağlıklı olarak araca binip sağlıklı olarak araçtan indiğindi garantilemek, öğrencilerin araç içerisinde meydana gelen ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak, araç içerisinde meydana gelen fiziki sorunlarda gerekli işlemleri yapmak, hastalanan öğrencilerin ailelerine gereken bilgiyi vermek ve tedavi görmesini sağlamak, çocukların araç içerisindeki uyum ve arkadaşlığını denetlemek, çocukların birbirlerine zarar vermelerini önlemek de öğrenci taşımacılığı gerçekleştiren rehberlerin görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır.

Öğrenci taşımacılığı işlemini üstlenen araç kiralama firmalarının öğrencilere yardımcı olacak rehberlerin güvenilir, sorumluluk sahibi kişiler olmalarından emin olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin güvenlikleri için rehberlerin adli sicil kayıtlarının temiz olması gerekmektedir. Bu çerçevede aileler öğrencileri güvenilir ve onlara zarar vermeyecek kişilere teslim etmek istemektedir. Taşımacılık sırasında öğrencilere yardım edecek kişilerin gerekli eğitimleri almış ve bu eğitimleri uygulayabiliyor olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin hiçbir zarara uğramamaları için araç rehberlerinin üst seviyede özverili bir titizlik göstermesi şarttır.

Güvenli ve Sorumluluk Sahibi Öğrenci Taşımacılığı Hizmeti

Öğrenci taşımacılığı konusunda en kritik konu sorumlu ve güvenilir taşımacılık şirketleri ile irtibat kurarak öğrencilerin hiçbir zarar görmeden en konforlu ve güvenli şekilde eğitim alanlarından evlerine taşınmasını sağlayan firmalar ile çalışmaktadır. Sizde canlarınızı emanet ederken bu yükümlülükleri yerine getirebileceğine inandığınız araç kiralama firmalarını iyi araştırarak çalışmaya başlamalısınız.